Warsztaty kulinarne w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020

W ramach działań towarzyszących w Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020, podprogram 2016, Ochotnicza Straż Pożarna w Uhninie wraz z Bankiem Żywności w Lublinie i Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Dębowej Kłodzie organizuje bezpłatne warsztaty kulinarne dla osób korzystających ze wsparcia Programu.
Serdecznie zapraszamy osoby które chcą wziąć udział w warsztatach do zgłaszania się telefonicznego. Aby zapisać się prosimy o kontakt pod numer tel.: 83 355 70 18.

UCZESTNIKAMI WARSZTATÓW MOGĄ BYĆ TYLKO I WYŁĄCZNIE OSOBY ZAKWALIFIKOWANE DO OTRZYMANIA POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH PROGRAMU OPERACYJNEGO POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020

Warsztaty kulinarne z elementami edukacyjnymi w ramach realizacji działań towarzyszących POPŻ współfinansowane są z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym PODPROGRAM 2016.

Szczegółowe informacje

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
– przedstawienie możliwości związanych z ekonomią kuchni domowej przy wykorzystaniu sezonowości;
– tworzenie, poprzez praktyczne warsztaty, dań z wykorzystaniem sezonowych produktów;
– uświadomienie roli sezonowych produktów w żywieniu;
– przedstawienie propozycji dań na niskobudżetowe, smaczne i zdrowe potrawy.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
– poznanie roli sezonowych produktów w codziennej diecie;
– zdobycie wiedzy się jak tworzyć niskobudżetowe dania z wykorzystaniem produktów sezonowych;
– poznanie przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych;
– urozmaicenie jadłospisu o dania z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach POPŻ i z zachowaniem zasad sezonowości.

W DNIU 17.03.2017r. ZAPLANOWANO REALIZACJĘ DWÓCH WARSZTATÓW KAŻDY PRZEZNACZONY DLA GRUPY 25 OSOBOWEJ:
I WARSZTAT – 09.00-11.00
II WARSZTAT – 11.30-13.30
MIEJSCE WARSZTATÓW: OSP DĘBOWA KŁODA

pomoc 2

Facebook
Google+
http://debowakloda.pl/warsztaty-kulinarne-w-ramach-programu-operacyjnego-pomoc-zywnosciowa-2014-2020/
Twitter